Washington Slagbaai Nat. Park

Gelegen aan het noordelijke uiteinde van Bonaire en beheerd door Stinapa Bonaire, is dit ecologische reservaat een “must see” wanneer u op Bonaire bent. Met bijna een vijfde van het eiland kunt u exotische vogels, ezels, geiten en uiteraard leguanen vinden. Misschien beklimt u de Brandaris (dit is de hoogste heuvel op Bonaire), of vind u zichzelf op 1 van de prachtige snorkel- of duikplekken.

Het park is open van 8:00 – 17:00 uur. Op officiele feestdagen is het park gesloten. Voor meer informatie bezoek u deze website: www.washingtonparkbonaire.org

Mangrove Info Center

De mangrovebossen aan Lac Bay zijn uniek in het Caribisch gebied. De beste manier om ze te verkennen is met een eco-vriendelijke kajak- en snorkeltour met gids, georganiseerd door het Mangrove-centrum. Een door de zon opgeladen electrische fluisterboot is ook beschikbaar voor rondleidingen. Alle rondleidingen worden begeleid om uw veiligheid te waarborgen en om de baai te beschermen. Bekijk vooral de website, reserveren is aanbevolen!

www.mangrovecenter.com

Magazina di Rei

Na de hele week in de brandende zon op de zoutvlaktes gewerkt te hebben liepen de vroegere slaven maar liefst 9 tot 10 uur lang richting het pakhuis “Mangazina di Rei” om aldaar hun proviand te bemachtigen.

Nu maakt de Mangazina di Rei deel uit van een cultureel park & ​​leercentrum met als doel het wekken van belangstelling voor de Bonaire cultuur, de Bonaire geschiedenis, het Bonairiaanse landschap en de natuur rondom het dorp Rincon. Iedere laatste zaterdag van de maand is er een culturele markt.

www.mangazinadirei.org